GrilováníKolem ohně se lidé scházeli odpradávna. Stejně tak příprava pokrmů na ohni má velmi dlouhou tradici. Na dovolené má grilování nevšední atmoféru. Opustíme své zařízené kuchyně a spolu s rodinou a přáteli se podílíme na vzniku kulinářského zážitku. Ale nejen to. Dobře připravené jídlo spojené s pohodovou atmosférou, příjemnými lidmi a pobytem ve volné přírodě udělá z toho, co jíte, více než kulinářský zážitek - grilování na chalupě dostane příchuť dobrodružství. Recepty na grilované pokrmyMasový špíz s jablky Ingredience 300 g kuřecího nebo vepřového masa, 3 pevná jablka, 3 cibule, 100 g slaniny, citrónová šťáva Na marinádu: 1 lžička grilovacího koření, sůl, olej Postup Maso nakrájíme na stejnoměrné kostičky zhruba 3 x 3 cim velké. Připravíme si marinádu, do níž kostky masa ponoříme a necháme 2-3 hodiny nasát vůni kočení. Potom ji použijeme při samotném grilování na potírání špízů. Oloupeme jablka, nakrájíma na kostičky stejně velké jako maso a zakápneme citrónovou šťávou. Na kostky nakrájíme i anglickou slaninu a cibuli. Všechno střídavě napícháme na špejle, potíráme marinádou a zvolna opékáme ze všech stran na grilu. Grilovaný zelenino-houbový špíz Ingredience 4 klásky kukuřice, 400 g středně velkých čerstvých žampionů, červená paprika, zelená paprika, 2 polévkové lžíce citrónové šÅ¥ávy, bylinkové máslo v tubě, zašpičatěné špejle Postup Kukuřičné klasy očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Poté je vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na cca 1,5 cm široká kolečka. Žampiony očistíme a odlomíme jim nohy. Papriky nakrájíme na čtverečky cca 2,5 cm. Střídavě napichujeme na grilovací jehly kolečka kukučice, žampiony a papriku. Vše osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Špízy grilujeme 8-10 minut. V závěru je postříkáme máslem, které necháme roztéct. Pikantní vepřové steaky Ingredience 4 steaky z vepřového masa Na marinádu: 2 celá vejce, 2 lžíce solamylu, 4 lžíce kečupu, 6 stroužků česneku, 1 lžička sladké papriky, trochu chilli, 1 lžička majoránky nebo bazalky, 2 lžíce oleje Postup Maso lehce osolíme, naložíme na několik hodin do marinády a uchováme v chladničce. Marinádu připravíme tak, že do rozšlehaných vajec vmícháme ostatní přísady. Maso grilujeme pozvolna. Na povrchu steaků se vytvoří z marinády pikantní krusta. Hotové maso je šťavnaté a křehké. Recepty na grilované pstruhyPstruh na griluIngredience 2 očištěné zhruba 0,5kg pstruhy, 2 lžíce oleje, pepř, sůl, 0,1 l čerstvé pomerančové šťávy, čtvrt hrnku čerstvých malin, lžíci drcené čerstvé bazalky Postup Na připravený alobal položíme pstruha, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Konce alobalu ohneme a nalijeme do něj pomerančovou šťáva a přidáme maliny. Pstruh se slaninou Ingredience 4 pstruzi, 1 lžíce polohrubé mouky, 4 plátky slaniny, 3 lžíce olivového oleje, citrónová šťáva, sůl, pepř Postup Pstruhy očistíme, osušíme a obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. Poté každého pstruha obalíme plátkem slaniny, potřeme olivovým olejem a grilujeme na středním žáru asi 15 minut. Před podáváním pokampeme citrónovou sťávou. Jako příloha se nejlépe hodí bílé pečivo. Pstruh s hořčicí v alobalu Ingredience 4 pstruzi, 1 cibule, 80 g másla, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce obyčejné hořčice, pepř, sůl, citrón Postup Pstruhy ze všech stran osolíme naplníme pomazánkou, kterou jsme připravili z utřeného másla z nadrobno nasekané cibule, petrželky, hořčice, dochutíme pepřem, solí a citrónovou šťávou. Jednotlivé pstruhy zablíme do alobalu, důkladně uzavřeme a grilujeme 10-15 minut z každé strany. Na talířích podáváme pstruhy v alobalu, který si každý otevře sám. |
O chalupě | Vybavení | Světnice | Wellness | Sklípek | Kniha hostů
vítejte | historie | aktivity | ceník | kontakt | mapa | Fotogalerie
REZERVACE | SPECIÁLNÍ ZÁŽITKY
© 2008 AMBROSIAmode CZ | Powered by: Design individual | PageRank | SEO Rozcestník | Superlink